RCEX16 – 8. kolo

Osmé kolo 8. ročníku korespondenční soutěže RCEX začíná v sobotu 27. srpna 2016 a trvá do neděle 4. září 2016.

Pravidla jsou v liště nahoře, dále jsou k dispozici přepočtový formulář RCEX v Excelu a přepočtový formulář pro celý rok od Petra Lokvence v Excelu.

Výsledky prosím pište do komentářů pod tento článek nebo posílejte e-mailem na mou adresu.

Přeji silnou termiku a spolehlivou techniku 🙂 .

H.

Komentáře: 9

  1. Takzvaný vitální starý pán se dnes (v neděli) nechal vyhnat svým svědomím z postele a vypravil se na louku. Nejhorší je poroučet sám sobě.
    Začal jsem kolem desáté. První dva starty – mrtvo s bublinkami, to nerad. Navíc jsem pořád létal do slunce a musel opouštět docela dobrý vzduch.
    Lehce jsem dobil a v pravý čas na pravém místě odstartoval na káně. Jen 10 sekund nahoru. Naštěstí naše plzeňská káňata jsou šikovnější než ta severočeská, tak jsme se nespicli. Během těch 10 minut letu začalo foukat, ale ještě se to dalo.

    Geronimo 2,54 metru
    1. start: 20″ – 9:59 – 0,5 metru
    2. start: 25″ – 9:52 – 1,5 metru
    3. start: 10″ – 9:57 – 1,2 metru
    Celkem 69 bodů, to je můj osobák.

    Po několika letech se musím omluvit – myslel jsem si tehdy, že trefovat se na bod do vysoké trávy je snadné. Mezitím jsem se to konečně trochu naučil a teď už vím, že když se to umí, na povrchu nezáleží.

    A další úspěch – odpoledne jsem ještě posekal trávu na chalupě.

  2. Využil som štátny sviatok v SR 1.9. a hneď ráno som vyrazil na letisko. I keď je fakt že pre nás dôchodcov je voľný každý deň keď to manželka dovolí. Počasie bolo od rána krásne, temer bezvetrie, teplota sa šplhala z 10 st do 25 st. Čakal som že bude dobrá termika. Naozaj to tak bolo. Najskôr som si dal pár letov s veľkým Storkom a o 11 hod som zložil Daidala a začal som lietať RCEX. Prvé dva lety boli ukážkové, model sa vždy hneď uchytil v stúpaku a na záver som musel klesať na brzdách z výšky cca 150 m. Už som sa tešil aký dobrý výsledok dosiahnem. Lenže hneď ako som odštartoval tretí raz prišiel studený závan a termika bola preč. Prehľadával som okolie letiska a nikde nič. Musel som zapnúť motor 3x aby som sa udržal vo vzduchu. Ako na potvoru po treťom dodatočnom motorovaní v 7.minúte sa model konečne uchytil v stúpaku a nakoniec som musel ísť dolu na brzdách. Takže vďaka poslednému letu som zaznamenal môj druhý najhorší tohtoročný výsledok.

    Model Daidalos 2500, 590 gr, motor AXI 2208/20 1900 KV, Vrtuľa Aeronaut 10×6″, bat S2 FOXZ 1000 mAh, koeficient 1,69

    1.let 9:58 motor 16 sec, prist 3 m, 38,07 bodu
    2.let 9:52 motor 14 sec, prist 1 m, 34,69 bodu
    3.let 9:57 motor 45 sec, prist 10 m, 109,14 bodu

    Spolu 181,90

    Bohuš

  3. Tohle kolo bylo smolné. Vyrazil jsem v pátek v podvečer s Daidalem. Dal jsem si dva lety „jen tak“ a když jsem si řekl, že další let už bude soutěžní, tak hned při odhozu na motor letadlo začalo klopit vpravo. Stáhnul jsem motor, udělal levou zatáčku, to bylo celkem ok, ale když jsem pustil kniply tak zase klopení vpravo. Tak jsem vyklesal a vidím-levé křidélko sklopené dolů. Byl jsem nakonec rád, že jsem model dostal v pořádku zpátky na louku. Po přistání jsem zjistil, že odešlo servo. No a protože náhradní model jsem neměl, lítání pro mne skončilo. A bohužel o víkendu jsem se k lítání už nedostal :-(.

        1. Tahle serva jsem chvilku zkoušel používat, ale byla to slepá ulička. Je to klon podobně nespolehlivých HD-DSM44 🙁 .

  4. Já mám taky „výmluvu“ – pracovní. Sice jsem se v sobotu z „výletu“ vrátil, ale dneska už jsem zase na stavbě a v neděli pršelo. Ale ještě před odletem jsem stihl další letecké muzeum (uhádnete kde?), reportáž bude 🙂 (když už nelítám, alespoň fotím 😉 ). RCEX snad příště. H.

  5. Vetsinou za to muze motor.
    Tenka serva maji jen plechove kartacky a hodne zalezi na slozeni jejich materialu.
    Kartacek se osoupe, vyhreje, ohne a zpusobi zkrat.

    1. Tak jsem dneska servo vykuchal z křídla, páka šla nprosto volně protočit sem-tam bez přeskakování, takže je jasné, že zuby jsou ok (servo se sice tváří jako že Metal Gear, ale metal je jen jedno ozubené kolečko, zbytek plast). Navíc, jak je krabička průhledná, tak je vidět, že zuby krásně zapadají. Ale když jsem dal servo na servotester, tak neustále ječí a páka se ani nehne. Takže evidentně ten motor nebo něco v elektronice. Každopádně letí do koše.

Komentáře nejsou povoleny.