5. MS RCEV – 28. 8. 2022


Na pátou manušickou soutěžičku jsem se moc těšil. Před týdnem jsem sice přijel na novopackou soutěž, ale po přivítání se s kamarády jsem usoudil, že prší a fouká moc a zbaběle prchl (nakonec byla soutěž stejně přeložena). Termicko-létací abstinenční příznaky jsem měl ale už nesnesitelné. Hmmm, měl jsem to ještě nějakou dobu vydržet 🙂 , jak si přečtete dále.


Ráno jsme se na letišti sešli tři piloti 🙁 , bylo totiž dost hnusně. Nízké mraky, ze kterých kropilo, vítr „couvací“. Počítač ochránil stoleček a Karel, Vláďa a já jsme mohli dopodrobna probrat všechny akce minulé i budoucí.


Nejvíce pozornosti na zemi samozřejmě budil Limit. Mám takový pocit, že kdo bude chtít vyhrávat RCEV v ne úplně ideálně termických podmínkách, bude si ho muset pořídit 😉 .


Okolo 11. hodiny „už to šlo“ a my mohli začít létat, 12 kol v jedné skupině, samozřejmě opravdové samoměření 🙂 .


Letové fotky jsou samozřejmě od Hedviky…


… přistávací taky 🙂 .


Po šestém kole tradiční buřtování…


.. i Karel si dal.


Osmé kolo bylo ze všech nejzajímavější – já skončil na stromě, s Vláďou a pomocí lana zapůjčeného místní paní hospodářkou (mimochodem, trefit zahradu nebo dům nevadí, na koně prý ale máme dávat pozor!) jsme Django dostávali dolů z asi 7 m výšky dobře 20 minut. Vláďa se přiznal, že se ze stejného letu vracel na motor a Karel po přistání dlouhými kroky „nakrokoval“ 85. Takže jsme 8. kolo letěli dvakrát 🙂 .


V posledním letu jsem měl čas fotit, tak tady je studie vítěze …


… i jeho modelu …


… s dolů vyklopenými křidélky 🙂 .


Zapsáno, spočítáno. Ještě že není na letišti žádný kanál, asi bych ho pro vzdálení se z bojiště využil 🙂 .


Jel jsem domů jako zpráskaný pes. Důvody svých mizerných výkonů jsem vymyslel dva.
(1) Hlídal jsem si Vláďu, protože mi bylo jasné, že na Karla nemám. Tak jsem se o to ani nesnažil 🙁 .
(2) Létal jsem moc „splašeně“, nebyl jsem trpělivý. Několikrát jsem vyměnil nulku za silný klesák 🙂 . Ale i to je důsledek malého soustředění.

Tedy, Karle ještě jednou blahopřeji a za týden jim v Trnávce ukažte, zač je toho Limit! A Vláďo, díky moc za pořádání, moc mě to s vámi baví.

Honza
28.8.2022

PS:

Létal nám na hlavami tento pěkný a pěkně rychlý „ultralajt“ s imatrikulací OM-S069 – Blackshape Prime BS100.

Komentáře: 6

  1. Musím vám fšem poděkovat:
    Vláďovi za soutěž
    Honzovi za článek
    a hlavně Jirkovi za úžasné letadlo

  2. Taky budu děkovat, za to že jste dorazili, vydrželi na slušnější podmínky, tvořili zábavu. Ač to ráno nevypadalo, byl z toho fajn lítací den.
    Sice jsem na sebe byl trochu naštvanej, jak děsně mi to nejde, ale užil jsem to.
    Honzo díky za článek, Karle vyřadil jsem tě z okruhu mých soupeřů, začínáš být moc dobrej, už na teba nemám = mám o jednoho soupeře míň, děkuju 🙂
    V.

  3. Kluci, až mi ČEZ někdy vrátí přeplatky z těch záloh, co mne teď uvrhli na ekonomické dno, jaké RCEV si mám jako amatér začátečník koupit? Můj dotaz je nezávazný a bez záruky ? Ale hezky si to užíváte… Láďa

    1. Ahoj Láďo, pro začátek klidně vezmi ERES a přijeď si to alespoň zkusit. Když nebude moc foukat, jde RCEV s 2M odlétat v pohodě, jen je třeba „flešnout“ Altise, ale to umíme i na letišti.

      Co se modelu týká: já mám 2x Django, Vláďa taky a dokonce je vyrábí (hehe), Karel se přiznal dokonce k 5 kouskům 🙂 (i když teď už asi Limita nebude chtít dát z ruky). Takže https://vpmodel.cz/
      H.

  4. Ten Limit se dá prosím splašit kde ? Pořád po těhle modelech pokukuji a tady se na něj pějí písně a básně

Komentáře nejsou povoleny.